AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TERLAN
Kurucu
Kurucu
avatar


İsim İsim : Mehdin
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3884
Başarı Puanı Başarı Puanı : 8820
+ Rep Puanı + Rep Puanı : 9
Doğum tarihi Doğum tarihi : 01/08/96
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 03/07/13
Yaş Yaş : 22
Nerden Nerden : >Diyarbakır<
Hobiler Hobiler : Kitap okumak :)
Lakap Lakap : Tertions <3

MesajKonu: Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi   Çarş. Ağus. 28, 2013 5:40 am

Malzemeler - 1 Orta boy Lahana 
- 2 Su bardağı Sıcak Su 

İç Harcı İçin - 2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 4 Adet Kesme Şeker 
- 6 Adet Kuru Soğan 
- 3 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 1 Adet Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 4 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar 
- 2 Kahve Fincanı Zeytinyağı 

Süsü İçin - 2 Dilim Limon 
- Kararında Nane Yaprağı 

Hazırlanışı Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın. Kuşüzümlerini ayıklayıp yıkayın ve yumuşaması için ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon tavada sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip kararıncaya kadar kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak 10-12 dakika kavurun. Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu döküp tuz, karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler diri kıvamda kalacak şekilde pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika haşlayın. Süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını bıçakla temizleyip el büyüklüğünde parçalar kesin. Hazırladığınız lahana yapraklarını parlak yüzü altta kalacak şekilde tezgaha yayın. Her bir yaprağın ortasına birer kaşık dolma içi ilave edin. Yaprakların iki kenarını içe doğru katlayıp sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek dökün. Kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kalan yapraklarla dolmaların üzerini örtün. Pişme esnasında dolmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Servis yapın.

İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 Kalori Miktarı 
Toplam Kalori Miktarı : 3415 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 427 Kcal Doğal Beslenme Lahana için mevsim bilgisi yok..
Dolmalık Fıstık için mevsim bilgisi yok..
Kuş Üzümü için mevsim bilgisi yok..
Yenibahar için mevsim bilgisi yok..
Karabiber mevsime uygun değil.
Limon için mevsim bilgisi yok..

 

KaranLık,
bir ışıkLa dehşet verir asLında,
Çünkü yaLnız kaLamazsın;
göLgen vardır yanında!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://notnullteam.yetkin-forum.com
 
Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kitten çıkan zeytinyağlık war mııııı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kanserojen NGHT :: » Serbest Bölüm :: Damak Tadı-
Buraya geçin: