Konu: Domatesli Patlıcan Çarş. Ağus. 28, 2013 5:43 am
Malzemeler 2 adet büyük boy patlıcan 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı 4 diş sarımsak 4 adet domates 1 adet kesme şeker Tuz
Yapılışı *Patlıcanlar alacalı soyulur,ikiye bölünür ve kopmayacak şekilde dörde bölünür. (çiçek gibi olacak şekilde) *Tuzlu suda 1 saat bekletilir. *Yıkanır ve yayvan bir tencereye alınır. Üzerine zeytinya ve tuz konulur kısık ateşte arasıra çevirilerek
kızartılır. *Domateslerin kabukları soyulup yemeklik doğranır. *Sarımsaklar soyulup doğranır. *Kızaran patlıcanların üzerine doğranan domatesler, sarımsak, kesme şeker ve tuz ilave edilip domatesler su salıp patlıcanlar çekişnceye kadar kısık ateşte pişirilir.
*Servis tabağına alınıp tercihe göre sıcak yada soğuk olarak yenilir.