TERLAN
| Konu: Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu Çarş. Ağus. 14, 2013 12:43 am | |
| Sebze ve kıymanın keyifli uyumu olan musakkaya, bir de beşamel sos eklenince lezzeti harika oluyor. Malzemeler:
Hazırlanışı:
Patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın, ardından fırın kabına dizin. Domatesleri rendeleyip salçayı ekleyin. Su, tuz, karabiber ekleyip 10 dakika pişirin ve patlıcanların üzerine dökün. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve kıyma ile tavaya alın. Su ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sosun üzerine yayın. Tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütü ilave edin ve kısık ateşte 5-6 dakika kaynatın. Tuz ile tatlandırıp yemeğin üzerine gezdirin. Biberleri ince doğrayıp sosun üzerine yayın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
| |
|
вєякαу
| Konu: Geri: Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu Çarş. Ağus. 14, 2013 3:36 am | |
| şuan lahmacun yedim hiç canım çekmedi hayret | |
|