AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Yer Elmalı Kereviz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TERLAN
Kurucu
Kurucu
avatar


İsim İsim : Mehdin
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3884
Başarı Puanı Başarı Puanı : 8820
+ Rep Puanı + Rep Puanı : 9
Doğum tarihi Doğum tarihi : 01/08/96
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 03/07/13
Yaş Yaş : 21
Nerden Nerden : >Diyarbakır<
Hobiler Hobiler : Kitap okumak :)
Lakap Lakap : Tertions <3

MesajKonu: Yer Elmalı Kereviz   Çarş. Ağus. 28, 2013 5:28 am

Malzemeler

6 adet orta boy kereviz
9-10 adet yer elması
1 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet kesme şeker
1 adet limon

Tuz

Yer Elmalı Kereviz Tarifi

Kerevizler soyulup ortaları çanak şeklinde oyulur ve limonlu suda bekletilir. Diğer yanda soğan çok küçük yemeklik doğranır. Yer elmaları soyulup rendelenir. Soğan ile karıştırılır. Biraz tuz ilave edilir. Hazırlanan bu karışım çanak şeklindeki kerevizlerin içine doldurulur. Havuçlar bir parmak uzunluğunda ve bir parmak kalınlığında kesilir, kerevizlerin kenarlarına saplanarak dizilir. Limon suyu, tuz, sıvıyağ karıştırılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Su ilave edilip 30 dakika pişirilir.


Not: Yerelması çok fazla kullanmaya alışık olmadığımız bir sebzedir. Ancak vitamin değeri çok yüksektir. Çiğ olarak da yenilebilir.

 

KaranLık,
bir ışıkLa dehşet verir asLında,
Çünkü yaLnız kaLamazsın;
göLgen vardır yanında!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://notnullteam.yetkin-forum.com
 
Yer Elmalı Kereviz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kanserojen NGHT :: » Serbest Bölüm :: Damak Tadı-
Buraya geçin: