500 gr börülce (haşlanmış ve süzülmüş) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet soğan (piyaz doğranmış) 1 adet orta boy havuç ( küp küp doğranmış) 1 adet pataetes (küp küp doğranmış) 2 adet domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış) 1 adet defne yaprağı 1 sap kereviz (ince kıyılmış) 2 adet kesme şeker 2 su bardağı sıcak su Tuz
Börülce Pilaki Tarifi
Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Havuç ve patatesleri ilave edin, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Börülce, domates, defne yaprağı, kereviz, kesme şeker, tuz ve suyu ilave edip, karıştırın. Kaynama noktasına gelinceye kadar hızlı ateşte kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakaika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.