AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

  Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TERLAN
Kurucu
Kurucu
avatar


İsim İsim : Mehdin
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3884
Başarı Puanı Başarı Puanı : 8820
+ Rep Puanı + Rep Puanı : 9
Doğum tarihi Doğum tarihi : 01/08/96
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 03/07/13
Yaş Yaş : 22
Nerden Nerden : >Diyarbakır<
Hobiler Hobiler : Kitap okumak :)
Lakap Lakap : Tertions <3

MesajKonu: Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu   Çarş. Ağus. 14, 2013 12:43 am

Click the image to open in full size.



Sebze ve kıymanın keyifli uyumu olan musakkaya, bir de beşamel sos eklenince lezzeti harika oluyor. 

Malzemeler: 

 





  • 4 patlıcan



  • 300 gr kıyma



  • 2 soğan



  • Tuz



  • Karabiber



  • Kimyon



  • Kırmızı pul biber



  • Su



  • Sos için



  • 4 domates



  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası



  • 1 çay bardağı su



  • Tuz



  • Karabiber



  • Üzeri için



  • 1 yemek kaşığı tereyağı



  • 2 yemek kaşığı un



  • 2 su bardağı süt



  • Tuz



  • 2 kırmızıbiber



  • 150 gr kaşar peyniri



  • Ayçiçeği yağı





 


Hazırlanışı:


 





  1. Patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin.



  2. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.



  3. Kağıt havlu üzerine alın, ardından fırın kabına dizin.



  4. Domatesleri rendeleyip salçayı ekleyin.



  5. Su, tuz, karabiber ekleyip 10 dakika pişirin ve patlıcanların üzerine dökün.



  6. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve kıyma ile tavaya alın.



  7. Su ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.



  8. Sosun üzerine yayın. Tereyağını eritin.



  9. Unu ekleyip kavurun.



  10. Karıştırmaya devam ederken sütü ilave edin ve kısık ateşte 5-6 dakika kaynatın.



  11. Tuz ile tatlandırıp yemeğin üzerine gezdirin.



  12. Biberleri ince doğrayıp sosun üzerine yayın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin.



  13. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.



  14. Sıcak olarak servis yapın.





Afiyet olsun!


 


Click the image to open in full size.

 

KaranLık,
bir ışıkLa dehşet verir asLında,
Çünkü yaLnız kaLamazsın;
göLgen vardır yanında!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://notnullteam.yetkin-forum.com
вєякαу
Moderatör
Moderatör
avatar


İsim İsim : Berkay
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 27
Başarı Puanı Başarı Puanı : 53
+ Rep Puanı + Rep Puanı : 0
Doğum tarihi Doğum tarihi : 02/08/95
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/07/13
Yaş Yaş : 23
Nerden Nerden : SamsuN
Hobiler Hobiler : Futbol Oynamak
Lakap Lakap : İnci | Caps

MesajKonu: Geri: Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu   Çarş. Ağus. 14, 2013 3:36 am

şuan lahmacun yedim hiç canım çekmedi hayret

 

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.panellerburada.tr.gg
 
Beşamel Soslu Musakka, Sebze ve Kıymanın Keyifli Uyumu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kanserojen NGHT :: » Serbest Bölüm :: Damak Tadı-
Buraya geçin: